Curator

Terug naar overzicht

Stig De Block - More info soon


Stig De Block is de volgende mooie naam die curator Manu Bloemen i.s.m. met Galerij CCDA mag aankondigen.

Met zijn debuut expo ‘BACK TO BACK From backyard to Boulevard’ uit 2022 gooit deze Antwerpse fotograaf intussen nationaal en internationaal hoge ogen. Dat hij ondertussen ook achter de lens staat voor grote namen als o.a. Dries Van Noten, Louis Vuitton en Armani onderstreept enkel zijn immense talent waarmee hij zijn commerciële shoots moeiteloos verweeft met artistiek hoogstaand werk.

Voor dit solo debuut spendeerde Stig vijf jaar van zijn tijd in de buitenwijken van Los Angeles, waar hij een intiem portret schetste van de Lowrider gemeenschap. Enkel daarom al een diepe buiging om jezelf, als jonge witte Europeaan met camera in de aanslag, te integreren in één van de ruigste buurten around. Daar waar Latins en Blacks elkaar vinden, back to back, in hun liefde voor getunede Lowriders, wagens die in de nineties en nillies vooral bekend werden bij het grote publiek dankzij films als ‘Boys in the hood’, ‘Menace to society’ en de hiphopclips op MTV.

Maar De Block ging als een volleerde documentaire fotograaf op zoek naar de wereld achter de clichés. Dit resulteerde in een prachtige fotoreeks en dito film over liefde en passie, over culturele, sociale en religieuze identiteit die hem reeds fascineerde op jonge leeftijd, dit alles contrastvol en kleurrijk gekruid met blinkend chroom en autobiografische tatoeages. 

De tentoonstelling is te bezichtigen voorjaar 2024 in Galerij CCDA te Lommel. Meer info volgt.


Get in touch