Curator

Terug naar overzicht

Duo Tentoonstelling 'Tribulations'

Frank Kenis (Brasschaat,°1972)

De verstilde werken van Frank Kenis overstijgen de fundamentele werkelijkheid. Ze tonen zowel de buitenkant als het immateriële van de dingen.
Na zijn middelbare school, waar hij koos voor industriële wetenschappen, zette hij de stap naar grafische vormgeving
en behaalde zijn Master in de Beeldende Kunsten aan Sint Lucas in Antwerpen. Aanvankelijk deed hij puur decoratieve opdrachten zoals muurschilderingen, maar ondertussen verfijnde hij de vaardigheden van het vak.
In 2015 nam hij deel aan een groepstentoonstelling in Gallery Tsjeljoeskin in Brasschaat en sindsdien gaat het snel, met expo’s in binnen- en buitenland. Momenteel wordt Frank Kenis vertegenwoordig door Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem en bracht hij recent zijn eerste boek uit, ‘When the day is done’, dat tevens hier te koop wordt aangeboden tijdens de duur van de expo Tribulations.
“ Ik wil in eerste instantie een innerlijke dialoog op gang brengen en een dialoog met anderen aangaan.
Kunst kan immers ontroeren, beroeren en vervoeren.
Ze kan ons iets zeggen over datgene waar we (nog) geen woorden voor vinden. Ze biedt herkenning, troost, een nieuw perspectief en kan een ingangspoort vormen waarlangs gevoelige thema’s bespreekbaar kunnen worden gemaakt.
Ze kunnen een poort zijn tot reflectie die aangeeft dat de werkelijkheid complexer is dan wat wij menen te zien, te kennen of te voelen.
Op deze manier wordt ons perspectief ruimer en wordt er ruimte gecreëerd om op een andere manier te kijken naar onszelf, de anderen, de wereld rondom ons. “

Biem D’hondt (Brugge,°1981)

Biem D'hondt (Brugge, 1981) is een Belgische schilder. Ze woont en schildert in Koksijde en behaalde een Master in de politieke wetenschappen aan UGent.
Na die studies begon ze aan een lange zoektocht die haar eerst naar analoge studiofotografie bracht, om daarna de digitale wereld in te duiken. Eerst maakte ze gebruik van 3D programma's zoals ZBrush, een digitale beeldhouwtool die 3D/2.5D-modellering, textuur en schilderen combineert. Gaandeweg stapte ze af van het 3D boetseren en verdiepte ze zich in het digitale schilderen.
Biems' werk is figuratief. Ze schildert onbehaaglijke landschappen met schimmige figuren die steevast draaien rond existentiële solitude. Het is een dromerige wereld met kleuren die de seizoenen volgen.
Een aantal schilderijen refereert aan de onverwerkte toekomst: de klimaatcrisis, de wereldwijde ongelijkheid, en het overkoepelende economisch model dat zowel de ecologische als sociale grenzen overschrijdt.

Curator
Manu Bloemen

In het voorjaar brengt curator Manu Bloemen de prachtige schilderkunst van Frank Kenis samen met het surrealisme van nieuw talent Biem D'hondt.


De wereld van Frank Kenis is er eentje van verstilling en overstijgt de werkelijkheid. De kunstenaar neemt je mee op een mystieke reis naar ongekende oorden en doet dit uiterst verfijnd. Kenis behaalde zijn Master Schilderkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Lucas in Antwerpen en heeft ondertussen tal van exposities en publicaties in binnen-en buitenland achter zijn naam.

Biem D'hondt timmert al enkele jaren vol overgave aan de weg; als duo bij Feral Plains, maar vooral ook solo met eigen werk. Haar surrealistisch kunstwerken, die de mens in het groter geheel plaatsen, tonen extreem kwetsbaar en eenzaam.

Get in touch